Kalender

Kig i vores kalender og få et overblik over kommende koncerter og arrangementer.

SACRED NORTH
Sacred choir music from Scandinavia

Sang kan bygge bro mellem mennesker. Sang afspejler ikke kun de smukkeste sider af mennesker, det styrker fællesskabet, det dæmper sorg og øger glæde. Kortraditionen i de nordiske lande er stærkt og rigt facetteret og som ingen andre steder i verden er nabolandene tæt knyttede og deler en politisk og kulturel historie. Også naturen og årstiderne forener de nordiske lande – lyset og mørket, stilheden og uvejret.

Nordisk kormusiks fine ry i hele verden skyldes blandt andet ambitiøse og dygtige skandinaviske komponister. Med CD’en Sacred North ønsker Mogens Dahl Kammerkor at demonstrere storheden i den vægtige skandinavisk kirkemusik. “Flos ut rosa Floruit” hedder det i en Mariasalme fra det 13. århundrede. Og tekster om Jomfru Maria er en af nøglerne til musikken på Sacred North. Kompositionerne præsenterer danske salmer, norsk folketone, nye kompositioner og et stykke for kor og cello af den svenske komponist Michael Waldenby. Unge og gamle komponister præsenteres side om side i dette nordiske korrepertoire.

Den nordiske kirkemusik vi her har indspillet, er en del af vores inderste. Vi inviterer dig til at lytte til ordene og deres musikalske iklædning, og vi håber, du vil blive rørt og føle dig beriget af den nordiske tone.

Mogens Dahl Kammerkor
Dirigent – Mogens Dahl
Cello – Morten Zeuthen
Indspillet i Gethsemane Kirke, Kbh. 20.-24.11.07
Producer – Gunnar Andersson

Indhold:

1 LAUDES
2 MORGENSANG
3 LAUDES
4 MARIAS LOVSANG
5 AVE MARIS STELLA
6 TOTA PULCHRA ES
7 LYSETS ENGEL GÅR MED GLANS
8 MON DIEU, MON ADORÈ
9 HURU SKÖN OCH HURU LJUV
10 SÄG MIG DU
11 AVE MARIS
12 FLOS UT ROSA FLORUIT
13 DAGEN GÅR MED RASKE FJED
14 CANTICUM MARIAE
15 AVE MARIS STELLA
16 OMNIA TEMPUS
17 BLIV HOS OS NÅR DAGEN HÆLDER
18 LIBERA ME