Kalender

Kig i vores kalender og få et overblik over kommende koncerter og arrangementer.

Mogens Dahl Kammerkor, september 2012

MOGENS DAHL KAMMERKOR

Mogens Dahl Kammerkor er et professionelt ensemble af udvalgte sangere fra hele Norden. Det blev etableret i 2005, og er blevet et af de mest fremtrædende klassiske ensembler i regionen. Det er kunstnerisk funderet i den nordiske a cappella tradition, men med sit mål om at påvirke den fremtidige dagsorden for vokalmusik i Norden, søger det konstant nye horisonter.

Koret optræder ofte med nykomponeret musik af etablerede nordiske komponister skrevet specielt til ensemblet. I 2014 uropførte Mogens Dahl Kammerkor Nordic Mass af Sven-David Sandström på Festspillene i Bergen. Dette banebrydende værk er udkommet som den seneste i korets række af meget roste cd-udgivelser.

En vidunderlig nyfortolkning af Johannespassionen så dagens lys i marts 2016. Musik af Sven-David Sandström, tekst kurateret af Jakob Holtze. Værket uropførtes i Konzerthaus Berlin. Herefter opført ved åbningen af Thüringer Bachwochen, i Holmens Kirke i København samt Domkirken i Lund.

I 2015, 2016 og 2017 opførte koret Händels Messias i samarbejde med Orchestra of the Age of Enlightenment fra London.

Koret har blandt andet fået følgende ord med på vejen:

★★★★★★
”Så ny, så gribende”
– Søren Schauser, Berlingske, 11. december 2017 (Om Messias)

♥♥♥♥♥
”Både  mild og mægtig”
– Thomas Michelsen, Politiken, 10. december 2017 (Om Messias)

★★★★★★
“Mogens Dahls mageløse »Messias«”
“Koret selv er måske endda det dejligste sådan en aften. De yderst få sangere har på én gang karakteristiske og meget smukke stemmer.
– Søren Schauser, Berlingske, 5. dec. 2016

★★★★
“Ekstremt overbevisende viste [Mogens Dahl Kammerkor], hvor enkel og melodisk Nørgård også kan være.”
– Sune Anderberg, Magasinet Klassisk. Om koncerten ‘Det kosmiske trip’ under Golden Days Festival 2016.

★★★★★
”Kors, hvor godt”
”Sven-David Sandströms nye påskeværk er smuk musik – og sunget af et kor i klodeklasse.”
”Opførelsen er en stor sejr for de medvirkende… Og først og fremmest en sejr for dirigenten Mogens Dahl med sit 18 mands store kammerkor og ideen til det hele”
– Søren Schausser, Berlingske Tidende. Om Sandström/Holtzes Passion of St. John 2016

★★★★★
”Et værk, der har alle muligheder for at blive stående som det 21- århundredes musikalske bud på en af menneskehedens mest skelsættende fortællinger.”
– Peter Dürrfeld, Kristelig Dagblad. Om Sandström/Holtzes Passion of St. John 2016

★★★★★
Skandinavisk funkis mødte vaskeægte britisk barok. […] Det var enkelt, smukt og forløsende.
– Thomas Michelsen, Politiken. Om Händels Messias med Orchestra of the Age of Enlightenment 2015

”Intet mindre end en sensation”
– Camilla Lundberg, Sveriges Television. Om Nordic Mass 2014

“En sådan vokal behændighed er virkelig fascinerende og værd at gå på frydefuld opdagelse i.”
– Malcolm Riley, Gramophone. Anmeldelse af Nordic Mass 2014

★★★★★★
”Det er korsang på højeste plan herhjemme.”
– Magasinet Klassisk. Anmeldelse af Nordic Mass 2014

“Sacred North er en blændende manifestation af, hvad 20 professionelle sangere kan slynge mod himlen af nordisk tonekunst.”
– Peter Johannes Erichsen, Weekendavisen

Koret ønsker at takke:
Dansk Korforbund
Det Obelske Familiefond
Augustinus Fonden
Knud Højgaards Fond
Kapelmesterforeningen
Dansk Musiker Forbund
Erna Hamiltons Legat
Statens Kunstfond
Oticon Fonden
P. Møller og hustru Chastine McKinney Møllers Fond
Knud og Dagny Gad Andresens Fond
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond

Andreas Halling

Svenske Andreas Halling er aktiv som solist og ensemble sanger i hele Europa. Han arbejder jævnligt med førende ensembler i både tidlig og ny musik, og har sunget under ledelse af dirigenter som René Jacobs, Eric Ericson og Laurence Equilbey.

Efter en musikalsk uddannelse i svensk kortradition, besluttede Andreas sig for at studere sang på Centre de Musique Baroque de Versailles i Frankrig og senere Det Kongelige Konservatorium i Haag, Holland. Han bor nu i Bruxelles, hvor han siden 2009 har studeret hos den belgiske tenor Bart de Kegel. Mere information og nyheder på www.halling.eu

Læs mere

Daniel Carlsson

Daniel Carlsson er født i Sverige i 1980. Han begyndte sine studier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2002 og blev uddannet som kontratenor 2009. Daniel har deltaget i masterclasses med Martin Isepp, Jill Feldman, Roger Vignoles og Paul Esswood og har desuden taget privatundervisning ved Richard Levitt, som var Andreas Scholls lærer i mange år.

Daniel har været solist med dirigenter som Stephen Layton, Philip Pickett og Mark Tatlow. Olof Boman dirigerede Alberto Ristoris opera Calandro med Daniel i rollen som Nearco på Sanssouci Festspiele i Potsdam 2010. Han har haft flere store operaroller, heriblandt Nero i Monteverdis opera Poppeas Kroning, Ptolemaios i Händels opera Julius Cæsar, Farman i Falling Awake af Lasse Schwanenflügel Piasecki.

Senest har Daniel spillet Oberon i Benjamin Brittens A midsummer nights dream samt Abraham i en teaterversion af Brittens Abraham og Isac på Göteborg Opera.

Læs mere

Erlend Tyrmi

Erlend Tyrmi kommer fra Norge, men har boet ti år i København. Han er ofte barytonsolist i oratorier i Norge og Danmark, og har været solist med flertallet af de danske symfoniorkestre. Erlend optræder  tit i kammermusikalske sammenhenge, hvor han dyrker alt fra barokkkantater til lieder. Han har også medvirket i en del operaforestillinger, bla. på Opera Hedeland og med Nordic Network for Early Opera.

Erlend er uddannet ved Det kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet.

Læs mere

Hilde Gjermundsen

Norske Hilde Gjermundsen er uddannet i sang og piano fra Høgskolen på Hamar og musikkonservatoriet i Trondheim i Norge. Hun arbejder ved musiklinjen ved Trondheim Katedralskole, er metodikklærer ved Musikkonservatoriet og driver ellers en som sanger og pedagog. Hilde er en meget benyttet koncertsolist og har haft sopranroller i operaer, operetter, messer og oratorier, især inden for barokmusik og uropførelser af ny musik.

Læs mere

Ingeborg Dalheim

Ingeborg Dalheim har studeret ved Norges musikkhøgskole i Oslo ved Mona Julsrud og Svein Bjørkøy. Hun har specialiseret sig i barokksang og har samarbejdet med dirigenter som Gabriel Garrido, Rinaldo Alessandrini og Alan Curtis. Dalheim har siden 2004 været medlem af det franske ensemble Les Arts Florissants under ledelse af William Christie og synger regelmæssig med Hespèrion XXI under ledelse av Jordi Savall.

Læs mere

Jakob Skjoldborg

Jakob Skjoldborg er autodidakt sanger med en musikalsk baggrund der strækker sig inden for rock, musical og klassisk musik. Han er medlem af Ars Nova Copenhagen og har et solistisk virke primært med musik fra renæssancen og barokken.

Derudover er han medstifter af Holmens Herrekvartet, Holmgang, og har også udgivet to kritikerroste albums med indierockbandet Windermere. Jakob cand. mag. i dansk og sprogpsykologi – og han udnytter sine kompetencer inden for sprog og musik til at sætte musik til udvalgt dansk poesi.

Læs mere

Johan Bogren

Johan Bogren er født og opvokset i Linköping. Efter studier ved Musikgymnasiet i Norrköping har Johan studeret sang ved Vadstena Folkhögskola, Birmingham Conservatoire og til sidst på Royal College of Music i London.

Johan har sunget i operakor ved Glyndebourne, Opera Holland Park, Det Kongelige Teater og Malmö Opera. Som ensemblesanger er Johan fast tilknyttet Mogens Dahl Kammerkor og Ensemble Syd. I 2006 blev Johan fast ansat i DR Koncertkoret og har i tillæg deltaget ved flere projekter med DR Vokalensemblet.

Johan har medvirket som solist ved adskillige oratoriekoncerter i både Sverige og England og har blevet belønnet med Linköpings Kulturlegat og Östergötlands Amts Kulturlegat.

Læs mere

Jonathan Ingvald

Tog sin eksamen i klassisk sang 2010 på Det kongelige Danske Musikkonservatorium og har studeret siden hos Antonio Juvarra i Monte Belluna, Italien.
Er flittigt engageret som både lied- og oratoriesanger.
Turnerede i sommeren 2012 med Robert Schumanns ”Dichterliebe” och Franz Schuberts ”Die Schöne müllerin” i store dele af Sverige og Danmark.
Som oratoriesanger anvendes Jonathan ofte som solist i bl.a. Haydns ”Skabelsen”, Händels ”Messias”, Bachs ”Magnificat” og Saint-saens ”Juloratorium”.

Har siden 2007 sunget i Gentofte Kirkes Kantori, under ledelse af Ruben Munk.

Læs mere

Lone Selchau

Lone Selchau er mezzosopran, og er uddannet som kor & orkesterleder samt sanger fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

Lone er fastansat i DR-Koncertkor samt Enghave Vokalensemble og har i mange år undervist på Musikvidenskabeligt Institut i sang.

Lone har desuden været ansat i Gewandhaus Kammerkor og i Immortal Bach ensemble og har i denne sammenhæng haft mange solistiske opgaver.

Læs mere

Merete Laursen

Merete Laursen er uddannet i musikvidenskab fra Århus Universitet 1998 og har derefter uddannet sig som klassisk sanger ved Det Jyske Musikkonservatorium. Videregående studier under Dorthe Steensgaard, Tonny Landy og Klaus Møller. På Opera Hedeland, Den Jyske Opera, Gellerupscenen i Århus og hos DANA opera har hun optrådt i en række operapartier, og på Det Ny Teater har hun varetaget store musicalroller.

Udover sin korvirksomhed i Mogens Dahl Kammerkor, assisterer Merete Laursen desuden i Den Jyske Operas kor, Radiokoncertkoret og Den Kongelige Operas Kor og har tidligere været assistent i Ars Nova Copenhagen.

Læs mere

Nana Bugge Rasmussen

Already as a child Nana Bugge Rasmussen was greatly interested in singing, and so she got her first vocal training in the Childrens Choir of the Royal Danish Academy of Music, where she started only eight years old.Parallel to private vocal studies with opera singer Anne Margrethe Dahl, she studied philosophy at the University of Copenhagen from 2005 to 2007, where she got accepted both at the Royal Danish Academy of Music, Copenhagen, as well as at Universität der Künste, Berlin.She began her studies in Berlin, and continued in Copenhagen with Anne Margrethe Dahl and coach Christen Stubbe-Teglbjærg. In 2010 she gained her BA-degree from RDAM, and in 2013 her MA-degree, studying with voice-teacher Susanna Eken.She works with lied as well as opera and church music and is also a member of Holmens Vokalensemble, based i Holmens Church, Copenhagen.

Læs mere

Regína Unnur Ólafsdóttir

Den islandske sopran Regína Unnur Ólafsdóttir studerede sang på The Reykjavík Academy of Singing and Vocal Arts i Island, på University of Georgia i USA, Complete Vocal Institute i København og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvor hun blev færdig i 2009. Regína har været solist med flere kor og sunget koncerter i USA, Canada og mange steder i Europa.

Regína har ikke været bange for at bryde grænser mellem den klassiske og rytmiske verden og har bl.a. sunget sammen med elektronik og multi kunstneren Mike Sheridan.

I 2012 deltog Regína i Copenhagen Opera Festivals forestilling, De fortabte sjæler, på Trekroner fort, og igen i 2013 i projektet, Stemmer i Natten. I 2014 kan man opleve Regína i Den Rullende Operas projekt, operaen, Kashchey, den udødelige, af Rimsky Korsakov.

 

Læs mere

Sophie Thing-Simonsen

Sophie Thing-Simonsen er studerende i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København med debut november 2011. Som korsanger har hun erfaring fra både DRs Koncertkoret, Det Kongelige Operakor og Teater Hedeland.

I efteråret 2011 varetager hun sopransoloen i Brahms “Ein Deutches Requiem”.

Læs mere

Staffan Liljas

Staffan Liljas, basbaryton, er hjemmevant på både koncert- og operascener. I år har han optrådt i tre anmelderroste operaopsætninger – først som Don Pedro i Berlioz’ Beatrice och Benedict på Läckö Slottsopera, derefter som Grævlingen i Janáčeks Ræven på Norrlandsoperan, og sidst i Ligetis Aventures på Folkoperan.

Staffan Liljas har en master fra Operahögskolan i Stockholm fra 2012. Han har været en aktiv korsanger siden barndommen og har optrådt med over 80 forskellige kor, herunder bl.a. Radiokoret i Stockholm og Eric Ericsons kammerkor.

Læs mere

Torsten Nielsen

Torsten Nielsen is a baritone graduated with a so-called diploma exam from the Royal Danish Music Conservatory, Copenhagen; further studies with, among others, Anthony Rolfe Johnson.

He appears as a soloist in works such as the requiems by Fauré and Duruflé, the passions and the Christmas Oratory by J.S. Bach, Händel’s The Messiah og Grieg’s Four Hymns for choir and baritone.

Recently he appeared in the St. John Passion by Arvo Pärt with the Copenhagen Boys’ Choir and the Athelas Sinfonietta Copenhagen.

Furthermore he studied choir conducting with professor Dan-Olof Stenlund and performs in several CD recordings both as conductor and soloist.

Læs mere

Mogens Dahl, Direktør og dirigent.

Mogens Dahl er dirigent, grundlægger og ejer af Mogens Dahl Koncertsal og dirigent af Mogens Dahl Kammerkor.

Læs mere

David Wijkman, kammerkorproducent.

Læs mere

Henrik Engelbrecht, kunstnerisk konsulent.

Læs mere

Sven-David Sandström, Composer in residence

Et samarbejde mellem Mogens Dahl Kammerkor og den svenske komponist Sven-David Sandström. Det fælles anliggende for kor og komponist er et fokus på det nordiske sinds univers samt en vilje til at udfordre vante forestillinger om vokalmusikkens udtryksmuligheder.

Læs mere

Diskografi

2017

The Passion of St John. Sandström/Holtze

Køb CD Lyt på iTunes

2014

Nordic Mass. Sandström/Tranströmer

Køb CD Lyt på iTunes

2010

North Room. Kirkelig og verdslig, nordisk kormusik

Køb CD Lyt på iTunes

2008

Sacred North. Kirkelig, nordisk kormusik

Køb CD Lyt på iTunes

2008

North. Verdslig, nordisk kormusik

Køb CD Lyt på iTunes

2007

Liebslieder. Kormusik af Brahms

Køb CD Lyt på iTunes

2006

Højskolesange

Køb CD Lyt på iTunes

2005

Glade jul, dejlige jul. Nordiske julesalmer og sange

Køb CD

Brahms: Ein Deutsches Requiem

Mogens Dahl Kammerkor kunne i 2018 markere 150-års-jubilæet for den første samlede opførelse af Brahms’ Requiem, som fandt sted Langfredag 1868 i Bremen Domkirke, dirigeret af Brahms selv.

Selig sind, die da Leid tragen (kor)
Denn alles Fleisch, es ist wie Gras (kor)
Herr, lehre doch mich (baryton, kor)
Wie lieblich sind deine Wohnungen (kor)
Ihr habt nun Traurigkeit (sopran)
Denn wir haben hie keine bleibende Statt (kor, baryton)
Selig sind die Toten (kor) 

Ein Deutsches Requiem, op. 45, arr. for solister, kor og firhændigt klaver af Phillip Moll
Mogens Dahl Kammerkor, Rikke Sandberg og Tanja Zapolski, piano, Mogens Dahl, dirigent

Reflektioner, Cirkler, Spiraler

Mogens Dahl Kammerkor satte ved NJORD-Biennalen 2018 fokus på mødet mellem musik og poesi gennem en hyldest til kunsten og dens evne til at skabe refleksion i det talte ord såvel som i den ordløse musik.

Anna Thorvaldsdottir: Ad Genua
Anna Cederberg-Orreteg: Music to Hear, Sonet 8
Benjamin Staern: Tranströmersange
Anna Thorvaldsdottir: Reflections
Lasse Thoresen: SolSirkler
Per Nørgård: Drømmesange
Anders Nordentoft: Tre vignetter

Medvirkende: Mogens Dahl Kammerkor, Mathias Kjøller, Athelas Sinfonietta Copenhagen, Mogens Dahl, dir.

Allehelgen 2017

Mogens Dahl Kammerkors Allehelgenskoncert 2017 i Christians Kirke

Ola Gjeilo (1978-): Tota pulchra es (2011)
Bent Sørensen (1958-): Crucifixus (2015)
Sven-David Sandström (1942-):  Tre sange til tekster af Rainer Maria Rilke UROPFØRELSE 
Bernhard Lewkovitch (1927-): Requiem – for kor og orgel (2011)
Johannes Brahms: Warum ist das Licht gegeben dem Mühlseligen op 74, nr. 1 (1877/1878)
Henry Gorecki (1933-2010): Totus Tuus (1987)
Sven-David Sandström (1942-) / Henry Purcell (1659-1695): Hear my prayer, o lord (1986)

Mogens Dahl Kammerkor – dir. Mogens Dahl. Orgel: Søren Johannsen.

Golden Days Koncert

I samarbejde med Golden Days, forfatteren Bjørn Bredal og Johan Borups Højskole præsenterede Mogens Dahl Kammerkor i efteråret 2017 en koncert, hvor musikken, sangen og det levende ord fortalte en kærlighedshistorie om København.

Monteverdi: Ecco Mormorar l’onde
Monterverdi: Dolcemente dormiva
Ib Nørholm: Mine danske kilder
Lars Johan Werle: Sonetto 292
Lars Johan Werle: Sonetto Trentacinque
Carl Nielsen: Chaconne, op. 32
Bent Sørensen: I kurvestolen, i vintersolen + En gang om dagen
Bent Sørensen: 4 Strunge sange
Monteverdi: Sestina

Påskens lys

Mogens Dahl Kammerkor fortolker påskens drama. Maj 2017
Medvirkende:
Mogens Dahl Kammerkor. Organist: Jakob Lorentzen. Cello: Toke Møldrup. Dirigent: Mogens Dahl

Nætternes Stilhed

Livet er som en susende vind – en livsånde, der spiller sine melodier igennem den menneskelige eksistens.  Klik på links nedenfor for at gå til det enkelte værk fra den stemningsfulde allehelgenskoncert med Mogens Dahl Kammerkor, der fandt sted i november 2016:

César Geoffray: Triptyque Mariale 
Camille Saint Saëns: Deux Choeurs, Op. 68
Per Gunnar Petersson: An Anonymous Nun’s Prayer
Louis Vierne: Fra 24 Pièces de Fantasie
Frank Martin: Mass for Double Choir
Sven-David Sandström: O Sacrum Convivium

Det kosmiske trip

Nørgårds musik i 70’erne – koncert under Golden Days Festival 2016

Athelas Sinfonietta og Mogens Dahl Kammerkor præsenterede en række bevidsthedsudvidende værker af Per Nørgård under Golden Days Festival tema om 70’erne.

Mogens Dahl Kammerkor: ‘The Passion of St John’ (2016)

Mogens Dahl Kammerkors unikke nye bud på en Johannespassion anno 2016 blev skabt i et tæt samarbejde mellem den verdensberømte svenske komponist Sven-David Sandström og Mogens Dahl Kammerkors kunstneriske rådgiver, Jakob Holtze, som sammensatte librettoen.

Udvalgte satser fra koncerten:
1. Choir – Darkness struck the face
4. St John, choir – About the same time
7. Choir, St John, Jesus – This was the dead land
9. St John, Jesus – I said: “Rabbi”
18. Jesus, choir – I will not leave you comfortless
26. Pilate, St John, Jesus – Behold the man!
42. St John, choir – On the following morning
45. St John, choir – Mary Magdalene later came

“Zeitgeist i Skt. Petri, København – Mogens Dahl Kammerkor”

ZEITGEIST
I samarbejde med forfatter og kommentator Knud Romer, Golden Days Festival og slagtøjsensemblet Ekkozone præsenterede Mogens Dahl Kammerkor i 2015 en koncert med højdepunkter fra 500 års tysk musik og digtning.

Udvalgte værker fra koncerten:
Brahms: Warum ist das Licht gegeben dem Mühlseligen
Paul Hindemith: 6 Chansons
Per Nørgård: Drømmesange / Dream Songs
Brahms I Texts by Poul Heyse: Waldesnacht 

 

 

Evighedens Lys

Ved Allehelgenskoncerten i 2015 fejrede Mogens Dahl Kammerkor det håbets lys som kun kan ses i mørke.

Med musik af Weyse, Grieg and Sven-David Sandström, udviklede koncerten sig fra morgenens milde lys til aftenens ild og sluttede med Gabriel Fauré betagende requiem, som beskriver det evige lys og englenes sang.

Program med links til de enkelte værker:

HVAD EST DU DOG SKJØN
I HIMMELEN / IN HEAVEN
HVOR ER SÅ DEJLIGT SOM DIN KLODE
BLIV HOS OS NÅR DAGEN HÆLDER
GABRIEL FAURÉ: REQUIEM

Nordisk Messe – Dansk uropførelse

NORDISK MESSE er et stort, nyt værk af den uforlignelige svenske komponist Sven-David Sandström skrevet særligt til Mogens Dahl Kammerkor og den danske cellist Toke Møldrup.

Værket blev uropført på Bergen Festspillene og førsteopført i Danmark d. 16. juni i Garnisons Kirke. Nordisk Messe er nu udkommet på cd hos forlaget ExLibris. Se mere her.

Udvalgte satser:

Kyrie, Fem strofer till Thoreau
Gloria, En man från Benin
Credo, Espresso
Sanctus, Madrigal
Agnus Dei, Lamento

Stilhedens Forjættelse

Med dette koncertprogram skabte Mogens Dahl Kammerkor i 2014 et musikalsk rum for fordybelse og indre stilhed.

Medvirkende:
Mogens Dahl Kammerkor. Hornist: David M.A.P. Palmquist. Dirigent: Mogens Dahl.

Program med links til de enkelte værker:
Ivor Gurney: Chant to Psalm 23
Kim André Arnesen: Even when he is silent
Maurice Duruflé: Quatre Motets
Donald Cashmore: My love is like a red, red rose, The Lark in the clear air
David M.A.P. Palmquist: Nocturne for horn
Francis Poulenc: Un soir de neige
Kim André Arnesen: O Sacrum Convivium (Uropførelse)
Per Gunnar Petersson: Aftonland
Eric Whitacre: Water Night

Per Nørgård: WIE EIN KIND

Per Nørgårds inspiration fra den skizofrene kunstner Adolf Wölfli (1864-1930) høres her i ‘Wie ein kind’ – 1. sats.

Med infantile vrøvleord af Wölfli (“G´ganggali ging g´gang, g´gung g´gung! / Giigara-Lina Wiiy Rosina. G´ganggali ging g´gang, g´gung g´gung! / Rittara-Gritta, d´Zittara witta”) skaber komponisten en rørende vuggevise, hvor vanviddet ikke er langt væk.

Optagelsen stammer fra Dansk Musikforlæggerforenings jubilæumsfest 2011.

Mogens Dahl Kammerkor
Dirigent: Mogens Dahl

KOM DU LJUVA HJÄRTEVÄN

Fra CD´en  NORTH ROOM.
Mogens Dahl Kammerkor
Exlibris 2010.

Kom, du ljuva hjärtevän (come, my dearest sweetheart)
Musik: Adam de la Halle
Tekst: Fra Carmina Burana

Solist: Jakob Skjoldborg