Kalender

Kig i vores kalender og få et overblik over kommende koncerter og arrangementer.

Mogens Dahl Kammerkor, september 2012

MOGENS DAHL KAMMERKOR

Mogens Dahl Kammerkor er et professionelt ensemble af udvalgte sangere fra hele Norden. Det blev etableret i 2005, og er blevet et af de mest fremtrædende klassiske ensembler i regionen. Det er kunstnerisk funderet i den nordiske a cappella tradition, men med sit mål om at påvirke den fremtidige dagsorden for vokalmusik i Norden, søger det konstant nye horisonter.

Koret optræder ofte med nykomponeret musik af etablerede nordiske komponister skrevet specielt til ensemblet. I 2014 uropførte Mogens Dahl Kammerkor Nordic Mass af Sven-David Sandström på Festspillene i Bergen. Dette banebrydende værk er udkommet som den seneste i korets række af meget roste cd-udgivelser.

En vidunderlig nyfortolkning af Johannespassionen så dagens lys i marts 2016. Musik af Sven-David Sandström, tekst kurateret af Jakob Holtze. Værket uropførtes i Konzerthaus Berlin. Herefter opført ved åbningen af Thüringer Bachwochen, i Holmens Kirke i København samt Domkirken i Lund.

I både 2015 og 2016 opførte koret Händels Messias i samarbejde med Orchestra of the Age of Enlightenment fra London.

Koret har blandt andet fået følgende ord med på vejen:

★★★★★★
“Mogens Dahls mageløse »Messias«”
“Koret selv er måske endda det dejligste sådan en aften. De yderst få sangere har på én gang karakteristiske og meget smukke stemmer.
– Søren Schauser, Berlingske Tidende 5. dec. 2016.

★★★★
“Ekstremt overbevisende viste [Mogens Dahl Kammerkor], hvor enkel og melodisk Nørgård også kan være.”
– Sune Anderberg, Magasinet Klassisk. Om koncerten ‘Det kosmiske trip’ under Golden Days Festival 2016.

★★★★★
”Kors, hvor godt”
”Sven-David Sandströms nye påskeværk er smuk musik – og sunget af et kor i klodeklasse.”
”Opførelsen er en stor sejr for de medvirkende… Og først og fremmest en sejr for dirigenten Mogens Dahl med sit 18 mands store kammerkor og ideen til det hele”
– Søren Schausser, Berlingske Tidende. Om Sandström/Holtzes Passion of St. John 2016

★★★★★
”Et værk, der har alle muligheder for at blive stående som det 21- århundredes musikalske bud på en af menneskehedens mest skelsættende fortællinger.”
– Peter Dürrfeld, Kristelig Dagblad. Om Sandström/Holtzes Passion of St. John 2016

★★★★★
Skandinavisk funkis mødte vaskeægte britisk barok. […] Det var enkelt, smukt og forløsende.
– Thomas Michelsen, Poltitiken. Om Händels Messias med Orchestra of the Age of Enlightenment 2015

”Intet mindre end en sensation”
– Camilla Lundberg, Sveriges Television. Om Nordic Mass 2014

“En sådan vokal behændighed er virkelig fascinerende og værd at gå på frydefuld opdagelse i.”
– Malcolm Riley, Gramophone. Anmeldelse af Nordic Mass 2014

★★★★★★
”Det er korsang på højeste plan herhjemme.”
– Magasinet Klassisk. Anmeldelse af Nordic Mass 2014

“Sacred North er en blændende manifestation af, hvad 20 professionelle sangere kan slynge mod himlen af nordisk tonekunst.”
– Peter Johannes Erichsen, Weekendavisen

Koret ønsker at takke:
Dansk Korforbund
Det Obelske Familiefond
Augustinus Fonden
Knud Højgaards Fond
Kapelmesterforeningen
Dansk Musiker Forbund

Andreas Halling

Svenske Andreas Halling er aktiv som solist og ensemble sanger i hele Europa. Han arbejder jævnligt med førende ensembler i både tidlig og ny musik, og har sunget under ledelse af dirigenter som René Jacobs, Eric Ericson og Laurence Equilbey.

Efter en musikalsk uddannelse i svensk kortradition, besluttede Andreas sig for at studere sang på Centre de Musique Baroque de Versailles i Frankrig og senere Det Kongelige Konservatorium i Haag, Holland. Han bor nu i Bruxelles, hvor han siden 2009 har studeret hos den belgiske tenor Bart de Kegel. Mere information og nyheder på www.halling.eu

Læs mere

Daniel Carlsson

Daniel Carlsson er født i Sverige i 1980. Han begyndte sine studier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2002 og blev uddannet som kontratenor 2009. Daniel har deltaget i masterclasses med Martin Isepp, Jill Feldman, Roger Vignoles og Paul Esswood og har desuden taget privatundervisning ved Richard Levitt, som var Andreas Scholls lærer i mange år.

Daniel har været solist med dirigenter som Stephen Layton, Philip Pickett og Mark Tatlow. Olof Boman dirigerede Alberto Ristoris opera Calandro med Daniel i rollen som Nearco på Sanssouci Festspiele i Potsdam 2010. Han har haft flere store operaroller, heriblandt Nero i Monteverdis opera Poppeas Kroning, Ptolemaios i Händels opera Julius Cæsar, Farman i Falling Awake af Lasse Schwanenflügel Piasecki.

Senest har Daniel spillet Oberon i Benjamin Brittens A midsummer nights dream samt Abraham i en teaterversion af Brittens Abraham og Isac på Göteborg Opera.

Læs mere

David Wijkman

David Wijkman, baryton, er uddannet fra Det Kongelige Musikkonservatorium i 2010 og studerer for øjeblikket ved Operaskolen i Weimar, Tyskland. David har en fast stilling som 1. bas i DR Koncertkoret, Mogens Dahl Kammerkor og er en flittigt brugt solist både i Danmark og i udlandet. David har sunget baspartiet i oratorier såsom Saint-Saëns Juleoratorium,  Matthäuspassion  og Johannespassion af Bach og Händels Messias – sidstnævnte opførte han blandt andet i Havanna, Cuba, sammen med det cubanske barokensemble Ars Longa. Blandt operaroller kan nævnes Figaro i Figaros Bryllup, Papageno i Tryllefløjten og Greve Robinson fra Il matrimonio segreto på scenen i blandt andre Theater Nordhausen, Eckhof Theater i Gotha og Teatro del Giglio i Lucca.  

David har deltaget ved Masterclass med bl.a Thomas Quasthoff, Malcolm Walker, Andreas Schmidt, Bo Skovhus, Deborah Polaski og Fiona McSherry.

Læs mere

Erlend Tyrmi

Erlend Tyrmi kommer fra Norge, men har boet ti år i København. Han er ofte barytonsolist i oratorier i Norge og Danmark, og har været solist med flertallet af de danske symfoniorkestre. Erlend optræder  tit i kammermusikalske sammenhenge, hvor han dyrker alt fra barokkkantater til lieder. Han har også medvirket i en del operaforestillinger, bla. på Opera Hedeland og med Nordic Network for Early Opera.

Erlend er uddannet ved Det kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet.

Læs mere

Hilde Gjermundsen

Norske Hilde Gjermundsen er uddannet i sang og piano fra Høgskolen på Hamar og musikkonservatoriet i Trondheim i Norge. Hun arbejder ved musiklinjen ved Trondheim Katedralskole, er metodikklærer ved Musikkonservatoriet og driver ellers en som sanger og pedagog. Hilde er en meget benyttet koncertsolist og har haft sopranroller i operaer, operetter, messer og oratorier, især inden for barokmusik og uropførelser af ny musik.

Læs mere

Ingeborg Dalheim

Ingeborg Dalheim har studeret ved Norges musikkhøgskole i Oslo ved Mona Julsrud og Svein Bjørkøy. Hun har specialiseret sig i barokksang og har samarbejdet med dirigenter som Gabriel Garrido, Rinaldo Alessandrini og Alan Curtis. Dalheim har siden 2004 været medlem af det franske ensemble Les Arts Florissants under ledelse af William Christie og synger regelmæssig med Hespèrion XXI under ledelse av Jordi Savall.

Læs mere

Jakob Skjoldborg

Jakob Skjoldborg er autodidakt sanger med en musikalsk baggrund der strækker sig inden for rock, musical og klassisk musik. Han er medlem af Ars Nova Copenhagen og har et solistisk virke primært med musik fra renæssancen og barokken.

Derudover er han medstifter af Holmens Herrekvartet, Holmgang, og har også udgivet to kritikerroste albums med indierockbandet Windermere. Jakob cand. mag. i dansk og sprogpsykologi – og han udnytter sine kompetencer inden for sprog og musik til at sætte musik til udvalgt dansk poesi.

Læs mere

Johan Bogren

Johan Bogren er født og opvokset i Linköping. Efter studier ved Musikgymnasiet i Norrköping har Johan studeret sang ved Vadstena Folkhögskola, Birmingham Conservatoire og til sidst på Royal College of Music i London.

Johan har sunget i operakor ved Glyndebourne, Opera Holland Park, Det Kongelige Teater og Malmö Opera. Som ensemblesanger er Johan fast tilknyttet Mogens Dahl Kammerkor og Ensemble Syd. I 2006 blev Johan fast ansat i DR Koncertkoret og har i tillæg deltaget ved flere projekter med DR Vokalensemblet.

Johan har medvirket som solist ved adskillige oratoriekoncerter i både Sverige og England og har blevet belønnet med Linköpings Kulturlegat og Östergötlands Amts Kulturlegat.

Læs mere

Jonathan Ingvald

Tog sin eksamen i klassisk sang 2010 på Det kongelige Danske Musikkonservatorium og har studeret siden hos Antonio Juvarra i Monte Belluna, Italien.
Er flittigt engageret som både lied- og oratoriesanger.
Turnerede i sommeren 2012 med Robert Schumanns ”Dichterliebe” och Franz Schuberts ”Die Schöne müllerin” i store dele af Sverige og Danmark.
Som oratoriesanger anvendes Jonathan ofte som solist i bl.a. Haydns ”Skabelsen”, Händels ”Messias”, Bachs ”Magnificat” og Saint-saens ”Juloratorium”.

Har siden 2007 sunget i Gentofte Kirkes Kantori, under ledelse af Ruben Munk.

Læs mere

Lone Selchau

Lone Selchau er mezzosopran, og er uddannet som kor & orkesterleder samt sanger fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

Lone er fastansat i DR-Koncertkor samt Enghave Vokalensemble og har i mange år undervist på Musikvidenskabeligt Institut i sang.

Lone har desuden været ansat i Gewandhaus Kammerkor og i Immortal Bach ensemble og har i denne sammenhæng haft mange solistiske opgaver.

Læs mere

Merete Laursen

Merete Laursen er uddannet i musikvidenskab fra Århus Universitet 1998 og har derefter uddannet sig som klassisk sanger ved Det Jyske Musikkonservatorium. Videregående studier under Dorthe Steensgaard, Tonny Landy og Klaus Møller. På Opera Hedeland, Den Jyske Opera, Gellerupscenen i Århus og hos DANA opera har hun optrådt i en række operapartier, og på Det Ny Teater har hun varetaget store musicalroller.

Udover sin korvirksomhed i Mogens Dahl Kammerkor, assisterer Merete Laursen desuden i Den Jyske Operas kor, Radiokoncertkoret og Den Kongelige Operas Kor og har tidligere været assistent i Ars Nova Copenhagen.

Læs mere

Nana Bugge Rasmussen

Nana Bugge Rasmussen er født i København og begyndte her sin musikalske løbebane i Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Børnekor. I 2007 blev hun optaget både på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM) og Universität der Künste i Berlin, hvor hun begyndte sine studier i april samme år. Hun forsatte siden studierne på DKDM hos Anne Margrethe Dahl. og afsluttede i 2012 sin kandidat-uddannelse i sang med Susanna Eken som lærer.

Nana interesserer sig både for lied, kirkemusik og opera og har arbejdet med bl.a. Bo Skovhus, Christa Ludwig og Helmut Deutsch. Hun er desuden fast medlem af Holmens Kantori og Vokalensemble.

Læs mere

Regína Unnur Ólafsdóttir

Den islandske sopran Regína Unnur Ólafsdóttir studerede sang på The Reykjavík Academy of Singing and Vocal Arts i Island, på University of Georgia i USA, Complete Vocal Institute i København og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvor hun blev færdig i 2009. Regína har været solist med flere kor og sunget koncerter i USA, Canada og mange steder i Europa.

Regína har ikke været bange for at bryde grænser mellem den klassiske og rytmiske verden og har bl.a. sunget sammen med elektronik og multi kunstneren Mike Sheridan.

I 2012 deltog Regína i Copenhagen Opera Festivals forestilling, De fortabte sjæler, på Trekroner fort, og igen i 2013 i projektet, Stemmer i Natten. I 2014 kan man opleve Regína i Den Rullende Operas projekt, operaen, Kashchey, den udødelige, af Rimsky Korsakov.

 

Læs mere

Sophie Thing-Simonsen

Sophie Thing-Simonsen er studerende i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København med debut november 2011. Som korsanger har hun erfaring fra både DRs Koncertkoret, Det Kongelige Operakor og Teater Hedeland.

I efteråret 2011 varetager hun sopransoloen i Brahms “Ein Deutches Requiem”.

Læs mere

Staffan Liljas

Staffan Liljas, basbaryton, er hjemmevant på både koncert- og operascener. I år har han optrådt i tre anmelderroste operaopsætninger – først som Don Pedro i Berlioz’ Beatrice och Benedict på Läckö Slottsopera, derefter som Grævlingen i Janáčeks Ræven på Norrlandsoperan, og sidst i Ligetis Aventures på Folkoperan.

Staffan Liljas har en master fra Operahögskolan i Stockholm fra 2012. Han har været en aktiv korsanger siden barndommen og har optrådt med over 80 forskellige kor, herunder bl.a. Radiokoret i Stockholm og Eric Ericsons kammerkor.

Læs mere

Torsten Nielsen

Torsten Nielsen er baryton og uddannet med Diplomeksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Videre studier hos bl.a. Anthony Rolfe Johnson.

Han optræder som solist i værker som Faurés “Requiem”, Duruflés “Requiem”, J.S. Bachs passioner og “Juleoratorium”, Händels “Messias” og Griegs “4 salmer” for kor og baryton.

Seneste optræden var i Arvo Pärts “Johannespassion” med Københavns Drengekor og Athelas Sinfonietta Copenhagen.

Er desuden uddannet som kordirigent hos professor Dan-Olof Stenlund og medvirker ved flere cd-indspilninger både som dirigent og solist.

Læs mere

Mogens Dahl, Direktør og dirigent.

Mogens Dahl er dirigent, grundlægger og ejer af Mogens Dahl Koncertsal og dirigent af Mogens Dahl Kammerkor.

Læs mere

Christina van Soest, producent, PR & marketing

Læs mere

David Wijkman, kammerkorproducent.

Læs mere

Jakob Holtze, kunstnerisk konsulent.

Læs mere

Henrik Engelbrecht, kunstnerisk konsulent.

Læs mere

Diskografi

2014

Nordic Mass. Sandström/Tranströmer

Køb CD Lyt på iTunes

2010

North Room. Kirkelig og verdslig, nordisk kormusik

Køb CD Lyt på iTunes

2008

Sacred North. Kirkelig, nordisk kormusik

Køb CD Lyt på iTunes

2008

North. Verdslig, nordisk kormusik

Køb CD Lyt på iTunes

2007

Liebslieder. Kormusik af Brahms

Køb CD Lyt på iTunes

2006

Højskolesange

Køb CD Lyt på iTunes

2005

Glade jul, dejlige jul. Nordiske julesalmer og sange

Køb CD

“Zeitgeist i Skt. Petri, København – Mogens Dahl Kammerkor”

ZEITGEIST
I samarbejde med forfatter og kommentator Knud Romer, Golden Days Festival og slagtøjsensemblet Ekkozone præsenterede Mogens Dahl Kammerkor i 2015 en koncert med højdepunkter fra 500 års tysk musik og digtning.

Udvalgte værker fra koncerten:
Brahms: Warum ist das Licht gegeben dem Mühlseligen
Paul Hindemith: 6 Chansons
Per Nørgård: Drømmesange / Dream Songs
Brahms I Texts by Poul Heyse: Waldesnacht 

 

 

Chefkokken om køkkenets madprofil

Brahms: Waldesnacht

Fra ZEITGEIST – koncert 16/9 2015

Waldesnacht du wunderkühle,
die ich tausendmale grüß.
Nach dem lauten Weltgewühle,
O, wie ist dein Rauschen süß!
Träumerisch die müden Glieder
berg ich weich ins Moos,
und mir ist, als würd ich wieder
all der irren Qualen los.

In den heimlich engen Kreisen
wird dir wohl, du wildes Herz,
und ein Friede schwebt mit leisen
Flügelschlägen niederwärts
Singet, holde Vögellieder
mich in Schlummer sacht!
Irre Qualen, löst euch wieder,
wildes Herz, nun gute Nacht.

Brahms: Warum ist das Licht gegeben dem Mühlseligen

ZEITGEIST
I samarbejde med forfatter og kommentator Knud Romer, Golden Days Festival og slagtøjsensemblet Ekkozone præsenterede Mogens Dahl Kammerkor en koncert med højdepunkter fra 500 års tysk musik og digtning. En musikalsk rejse gennem den fælles dansk-tyske tidsånds udvikling fra reformationen og frem til i dag, med Knud Romer som både kurator og flamboyant rejsefører.

Medvirkende:
Mogens Dahl Kammerkor
Slagtøjsensemblet Ekkozone
Forfatter Knud Romer
Dirigent: Mogens Dahl