Kalender

Kig i vores kalender og få et overblik over kommende koncerter og arrangementer.

MOGENS DAHL KAMMERKOR

ER ET PROFESSIONELT ENSEMBLE BESTÅENDE AF 16 KLASSISK UDDANNEDE SANGERE FRA HELE NORDEN

Koret blev grundlagt i 2005 i sammenhæng med dirigenten, Mogens Dahls, etablering af Mogens Dahl Koncertsal på Islands Brygge i København. I dag er det et af Nordens mest anerkendte klassiske ensembler.

Mogens Dahl Kammerkor har sit kunstneriske fokus på nordisk og romantisk musik. Koret har ofte ny musik på repertoiret, tilegnet koret af betydelige skandinaviske komponister.

Ensemblet har allerede en lang række roste koncerter og cd-indspilninger bag sig. Blandt andet med en norminering til P2-prisen i bagagen.

“Sangens superliga”
“Sacred North er en blændende manifestation af, hvad 20 professionelle sangere kan slynge mod himlen af nordisk tonekunst.”
Peter Johannes Erichsen i Weekendavisen

“Med denne samling af nordisk sakral kormusik hæver Mogens Dahl Kammerkor sig helt op i sangens superliga. Her er et dansk kor i særklasse og med et enestående klangmæssigt potentiale.”
Christine Christiansen i Information

 

MogensDahl_183x183

Mogens Dahl
Direktør og dirigent
M: +45 4081 9089
D: +45 3283 0070
E: md@mogensdahl.dk

Jakob

Jakob Holtze
Forretningsfører
Mogens Dahl Kammerkor
T: +45 6018 5131
E: jh@mogensdahl.dk

Mischa_Web

Mischa Schulze
Kammerkorproducent
T: +45 2680 4091
E: ms@mogensdahl.dk

  • Mogens Dahl Kammerkor, Stilhedens Forjættelse

   Læs mere
  • Mogens Dahl Kammerkor, Stilhedens Forjættelse

   Læs mere
  • Mogens Dahl Kammerkor, Händels Messias, Kulturværftet i Helsingør

   Sidste års succesfulde samarbejde med Den Danske Strygekvartet bliver ikke en engangsforestilling! Den succesfulde kvartet, der supplerer sig med en... Læs mere

Nordisk Messe – Dansk uropførelse

NORDISK MESSE er et stort, nyt værk af den uforlignelige svenske komponist Sven-David Sandström skrevet særligt til Mogens Dahl Kammerkor og den danske cellist Toke Møldrup.

Værkets førsteopførelse i Danmark foregik mandag d. 16. juni i Garnisons Kirke. Den flotte kulisse og fantastiske akustik dannede en perfekt ramme om det storslåede værk.  

NORDISK MESSE er en fejring af det nutidige liv, hvor religionen er trådt i baggrunden, og hvor det enkelte menneske søger og finder mening i hverdagslivets øjeblikke af nærhed, i naturens overvældende storhed, i sollyset, der pludselig gennembryder den vintermørke himmel.

Her får nutidens publikum et storslået værk, der tager livstag med tilværelsens grundlæggende spørgsmål og erfaringer gennem i alt 70 minutters gennemkomponeret musik for otte-stemmigt kor og solocello.

Johannespassionen i Christians Kirke

Når Mogens Dahl Kammerkor Skærtorsdags aften fremfører Arvo Pärts Johannespassion i Christians Kirke, fejres påsketiden med et af de smukkeste og mest højtidelige værker indenfor den nye musik.

Pärts Johannespassion er komponeret i 1982 og er med rette blevet et af den estiske komponists mest elskede værker. Johannespassionen er i sit tonesprog præget af en gribende, renfærdig minimalisme og skildrer ligesom de traditionelle passionsværker påskeugens dramatiske historie om Jesu pågribelse, rettergang, lidelse og død.

Händels MESSIAS

Bare fordi noget er en tradition, behøver det jo ikke udvikle sig til gentagelse af tidligere successer. Det er en lærdom, vi tager alvorligt, når vi i år laver Händels Messias med en ny samarbejdspartner i Den Danske Strygekvartet. Det berømmede ensemble supplerer sig med en række andre fremragende musikere, som matcher kvartettens spillestil. Deres kammermusikalske udgangspunkt passer perfekt til kammerkorets fleksible fraseringer og spændstige dynamik
Vores mål er at tilføre en ny vitalitet og ekstra dynamik i dette elskede værk, så det bliver en Messias der skiller sig ud.

Ola Gjeilo: Tota pulchra es

”Jeg har fått innspillinger av mine stykker av noen av de beste korene i verden, og jeg må ærlig talt si at deres innspilling av Tota Pulchra Es er den beste innspillingen jeg noensinne har hørt av mine verker. Det er en utrolig uttrykksrikdom og en pasjon i framføringen som er veldig sjelden å høre.”

Komponist Ola Gjeilo, 2009

Bernhard Lewkovitch – Requiem

Mogens Dahl Kammerkor live: Urpremiere af Requiem af Bernhard Lewkovitch (f. 1927). i Vejleå kirke, København. D. 4. november 2012
Orgel: Carsten Popp
Dirigent: Mogens Dahl

Fem parter:
Requiem
Kyrie
Sanctus
Agnus Dei
Lux æterna

TYST ÄR DET RUM

 

Fra Cd´en NORTH ROOM

Tyst är det rum (Still is the chamber)
Musik: Gabriella Gullin
Tekst: Pär Lagerkvist

SANDSTRÖM / PURCELL

Sven-David Sandström / Henry Purcell: Hear my Prayer, O Lord

Denne video er optaget til koncerten: Det Store Mysterium i Christians Kirke på Allehelgensaften d. 3. november 2013. Resten af programmet kan ses via dette link: http://goo.gl/c1ljiU

AD NONAM

Mogens Dahl Kammerkor LIVE
Premiere af Ad nonam af Bernhard Lewkovitch (b. 1927).
D. 4. November 2012
Vejleå kirke, København

Dele:
In Monte Oliveti
Vinea mea
Caligaverunt
Jesum tradidit
Tenebrae (Ad nonam)

Tekster fra: Tenebrae-responsoriums

STUDIER I RØDT

Mogens Dahl Kammerkor
Studier i Rødt
Golden Days Festival 10. september 2013
Pressen – Politikens Hus

Theodor W. Adorno (1903-1969): Drei Gedichte von Theodor Däubler

WIE EIN KIND

Per Nørgårds inspiration fra den skizofrene kunstner Adolf Wölfli (1864-1930) høres her i ‘Wie ein kind’ – 1. sats.Der optræder infantile vrøvleord af Wölfli: “G´ganggali ging g´gang, g´gung g´gung! / Giigara-Lina Wiiy Rosina. G´ganggali ging g´gang, g´gung g´gung! / Rittara-Gritta, d´Zittara witta”. Komponisten får skabt en rørende vuggevise, hvor vanviddet ikke er langt væk. Optagelsen stammer fra Dansk Musikforlæggerforenings jubilæumsfest 2011.

KOM DU LJUVA HJÄRTEVÄN

Fra CD´en  NORTH ROOM.
Mogens Dahl Kammerkor
Exlibris 2010.

Kom, du ljuva hjärtevän (come, my dearest sweetheart)
Musik: Adam de la Halle
Tekst: Fra Carmina Burana

Soloist: Jakob Skjoldborg

FØRSTE PRØVE – HÄNDELS MESSIAS 2013

Kig med ind til den første prøve på Händels Messias 2013